четверг, 30 июля 2020 г.

Дитячі малюнки свідчать про талант, але його треба розвивати

дитячий малюнок Андрія Бабенка
На фото: дитячий малюнок Андрія Бабенка у віці близько 5 років. У виставі, зіграній у дитсадочку, у ньго була роль "Буряка".

дитячий малюнок Андрія Бабенка
На фото: дитячий малюнок Андрія Бабенка у віці 3 років. Троянди можна впізнати. Гуаш.

дитячий малюнок Андрія Бабенка
На фото: дитячий малюнок Андрія Бабенка у віці 3 років.  Він сказав, що це троянди, їх дійсно можна впізнати. Гуаш. 1994.12.25.

дитячий малюнок Андрія Бабенка
На фото: дитячий малюнок Андрія Бабенка у віці 3 років (фрагмент).  Він сказав, що це троянди, їх дійсно можна впізнати. Гуаш. 1994.12.25.

дитячий малюнок Андрія Бабенка
На фото: дитячий малюнок Андрія Бабенка у віці 7 років.  Тут художник явно віддав перевагу сюжетності малюнка. Зате присвятив батькові, зробивши відповідний надпис!


         Мій син вже дорослий парубок. Але нещодавно я знайшов і показав йому його дитячі малюнки. Навіть побіжний погляд на них та вік дитини показують, що можна було б займатися малюванням. Але мій син дуже впертий у тому, щоб не займатися тим, що йому легко дається. Так сталося з малюванням, не захотів він займатися і музикою та іноземними мовами - занадто просто... А жаль, бо роки летять, і йому вже під 30, а він не малює, не грає, не розмовляє іноземними мовами... А от я, його батько, малюю, пишу, граю поки що у волейбол, займаюся "пенсійними" танцями і не втрачаю надії, що і у сина прокинеться тяга до самовдосконалення, до творчості, бо саме у ній можна знайти ту часточку задоволення зробленим, створеним під впливом натхнення!

3 комментария:

  1. Мені подобається вислів "не виховуйте дітей, а виховуйте себе, бо діти все одно будуть похожі на вас", тому надії не потрібно втрачати, ваш син має гарний приклад своєго батька.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дякую, дуже цікава точка зору. Дійсно, приклад батьків має сприяти вихованню дітей, але буває, що діти діють "від зворотного", наперекір...

      Удалить