воскресенье, 3 мая 2020 г.

На місці яблуневого саду у Києві будується Варшавський мікрорайон


Фото Віталія Бабенка: поряд з районом "Виноградар" виростають будівлі "Варшавського" мікрорайону.

Фото Віталія Бабенка: поряд з районом "Виноградар" виростають будівлі "Варшавського" мікрорайону.

Фото Віталія Бабенка: територія колишнього саду стала будівельним "майданчиком".


Фото Віталія Бабенка: територія колишнього саду стала будівельним "майданчиком", незважаючи на високовольтну лінію.

Фото Віталія Бабенка: територія колишнього саду стала будівельним "майданчиком".


Фото Віталія Бабенка: вздовж вулиці Виговського були гаражі, частину з них вже знесли.

Фото Віталія Бабенка: частина гаражів ще залишилася, до них ще просто не дійшло будівництво.

Фото Віталія Бабенка: стосовно екології - відомо, що омела вражає дерева саме у загазованій атмосфері...

На фото: карта забудови нового мікрорайону.

Фото Віталія Бабенка: територія колишнього саду стала будівельним "майданчиком", незважаючи на високовольтну лінію.

Фото Віталія Бабенка: це гаражі вздовж саду, який ще залишається на протилежному боці вулиці Виговського, у районі Берковецького цвинтаря.

         Забудовники обіцяють майбутнім мешканцям новобудов райські умови - відсутність загазованності, пилу, два озера і навіть сад. Щодо саду - він тут дійсно був, квітував і яблука рясно родили. Розташування саду на величезному пустирі біля масиву Виноградар було зумовлено простою причиною - будувати там за радянськими нормами було заборонено через близькість та розгалуженість високовольтних ліній електропередачі. Щоправда, ще на початку Незалежності були проекти пустити електроенергію кабелями у землі, у такому випадку норми забудови значно "поблажливіші". Але проект потребував значних капіталовкладень, простіше і дешевше виявилось... переглянути норми! 
         І тепер, нарешті, знайшлися забудовники, котрі високими темпами ведуть будівництво житлового мікрорайону "Варшавський". Більше того - від нинішньої кінцевої станції метро "Сирець" терміново прокладається тунель у напрямку нового мікрорайону (зауважу, що назустріч йому вздовж продовження  гілки метро "рухається" такими ж темпами інший мікрорайон - "Сирецькі сади", вони зустрінуться в районі заводів "Кристал" та "Квазар", якщо ті до того часу не підуть під знесення). Без метро ці мікрорайони породять транспортний колапс, адже додадуться сотні тисяч мешканців.
        Неподалік нових мікрорайонів є парк "Сирецький гай", але він не рятуватиме від транспортних потоків по вулиці Виговського (колишньої Маршала Гречка) та проспекту Правди, бо знаходиться по інший бік мікрорайону. А от з озерами - суто рекламний хід, бо Синє озеро може й не "дожити" до кінця забудови, швидко міліючи, а Блакитне більше схоже на штучний басейн серед будівель Виноградаря. Але частина будівель вже заселена, і, судячи з усього настане ще й демографічний колапс, бо щось не дуже видно будівництва дитсадочків, шкіл, лікарень та інших об'єктів соціальної інфраструктури. Хоча, можливо, вони ще там будуть, але я чомусь весь час думаю про ті високовольтні лінії...

Комментариев нет:

Отправить комментарий